5-papp racing på Sundstabanan 1 nov 2008

2008-11-01
Kylig luft och strålande sol, doften av grillade hamburgare, avgaser och oljerök. Knackande ventiler, smörjtorra kamaxlar och motorer med dåliga startkransar: Det är 5-papprace igen!

Fiestan var intrimmad och preppad med rejsigt slutrör, fyra förare även denna gång och dessutom fyra medhjälpare / åskådare med i gänget.

Uppvärmning av både bil och förare innan "line up":

Blandade racebilder:

Redan här börjar det gå illa åt bilarna. "Team Pirates" vita Volvo 740 börjar se lite mosad ut... och mer skulle det bli! Själva hade vi bara bekymmer med en tappad generatorrem, hasplåten fick en smäll och började nöta mot remskivan. Till slut tackade remmen för sig och for ut i leran nånstans längs banan. Och den som var ny...
Då det var kort tid kvar beslöt vi att köra passet ut och snabbyta till servicebilens batteri, fiestabatteriet hamnade sen på laddning i servicebilen. Som tur är hade Fords konstruktörer räknat med att remmen kunde hoppa under ett skrotbilsrace och därför satt kamremmen och inte generatorremmen att driva vattenpumpen. Bara laddningen påverkades alltså. Fullt ös i bagaget och batteriet var skiftat på nolltid.

Fiestan klarade sig i övrigt mycket fint och blev bara lite lätt smutsig och halvbucklig här och var. Vi gled till slut i mål på en 5:e plats! Till nästa gång gäller det att hitta mer fart och våga satsa mer, då är vi garanterat med och slåss om förstaplatsen. Andra team hade lite mer plåtjobb framför sig... RAP Racings 245:a såg som vanligt ganska använd ut, men Team Pirates tar nog priset, de avslutande varven kördes med bara ett framhjul och i övrigt i detta skick... KUL!! =)