Inhandling av ny bil...

Jag har skaffat en bil till! Åkte iväg och köpte den i Nyköping onsdagen den 15:e oktober 2003. Det blev en riktig turbobil, en 8-ventilers 900 Turbo -81:a, 145 hk original, med ett laddtryck på 0,7 bar.

Skillnaden på denna bil och min vita 900i är att denna kommer att fortsätta att vara ett intressant projekt även efter att all rost är lagad. Turbo medger lite bättre "utvecklingmöjligheter"!

Ja vad säger man? =)
Det har hela tiden varit en tidig 900 turbo från 80-talets början, med karaktär och turbokänsla, som hjärtat klappat mest för. Så när jag satt och kikade på STCS-forumets annonser och fick se texten "900 T8 -81 Billigt!" så hajjade jag till och tankarna började fara runt i huvudet... Min 900i har ju börjat fungera som en riktig bil, som man faktiskt -till och med- får köra med, så den kan ju agera bruksbil, medan man har ett nytt projekt på G! Perfekt!

Så då blev det bli så! Min bror och en kompis kontaktades och de ställde villigt upp på att åka och "titta" på bilen som stod i Nyköping, 6 mil från Norrköping. Ett glatt gäng som ni kan se på bilderna från ditresan!

På väg hem nån timme senare. Korvätningen på macken i Nyköping. Inte så lätt med kartbok, kamera, korv och en läsk att hålla samtidigt. Inga bilder finns på detta som tur är! (Karl är ledsen för hans "Frech hotdog" sprack och han blev kladdig på händerna).

Hemfärden gick bra, men inte helt enligt planerna. E4:an ville vi undvika, för där får man minsann inte bogsera bil. Därför hade bra småvägar kikats ut i förväg. Till dem hittade vi såklart inte. Vi råkade köra för långt mot Oxelösund och fick ge upp planerna på att åka längs med E4:an. Vi åkte istället lite längre och svängde av mot ett ställe som heter Nävekvarn. Där var det nu tänkt att vi skulle svänga av mot Kvarsebo och åka längs med Bråviken, via Kolmårdens djurpark, Krokek (jättestora ställen allihop som ni förstår!), hamna i Åby och sen in i Norrköping. Men på grund av tokig skyltning i Nävekvarn så hamnade vi istället nere vid strandkanten vid folkets park... Återvändsgränd, mörkt och mysigt = fikadags!

Efter fikat körde vi tillbaka och hittade denna gång rätt. Spännande färd! Förfärligt smal väg, krokigt som tusan och mörkt!! Men vi hade tur och de enda mötena vi fick kom där det fanns mötesplatser.
Så här ser då bilen ut i dagsljus, notera att den är utrustad med det senaste inom stylingvärlden: Ställbart slutrör!

Priset då? Jo, bilen blev min för det alldeles lagoma priset av 1000 svenska kronor!

Det var allt för denna gång, men håll ut! Ty mer kommer att komma om denna bil kan jag lova dig!

 

 

Till startsidan -nytt fönster!