Garagesituationen

2006-04-09
30 mil till garaget är ohållbart ifall något ska hända med projektet. Därför kändes det helt underbart när Pontus, studiekamrat från Norrköping, god vän och tillika kollega, undrade om jag inte ville hyra en plats i det garage där han har sin bil inhyst! Till vrakpris dessutom... =)

När allt var ordnat bokade vi en lastbil och jag och Pontus med flickvän Frida tog en snöig helgutflykt till Målilla.
Det är inte förrän man ser ett 18 meters ekipage krångla sig in på en ganska liten gårdsplan som man inser hur stort det är...
FYI så är dragbilen en R-serie 4x2 med Highline-hytt, 12-liters raksexa med turbocompound och 470 hk. För ovanlighets skull sitter det en Allison automatlåda i denna bil och med lätt lastat släp blir denna nästan lite väl kvick upp till 90... Det ser klart lustigt ut när den accar ifrån en vid rödljusen ifall man inte är med på noterna =)

Med vinschen slukade den snart saaben. Gott om plats! TruckerPontus syns på sista bilden.

280 (!) liter diesel senare och riktigt sent på kvällen lastar vi ur bilen vid garaget utanför Södertälje i ett väldigt mörkt mörker.
Bilen blev sen stående nån månad utanför garaget på grund av platsbrist. Till slut fick den dock maka in sig mellan Pontus Porsche och en till synes mycket rutinerad rallyvolvo. Trångt är det och helst ska bilen förvaras ute och tas in när det behövs. Men efter samtal med garageägaren var det inga problem att låta den stå där inne tills jag var klar för våren. Trevligt trevligt.

Att ha närbeläget garage är oslagbart, korta 3-4 timmarspass efter jobbet är nu inga problem och på detta vis händer det lite saker som Ni förhoppningsvis läser med förtjusning om på min hemsida!