Däck och fälgar

2006-04-09
Jag har skaffat fälgar! Och eftersom jag är svag för breda plåtfälgar och länge hade som plan att bredda originalplåtisarna så blev det just plåtfälgar. Men inte original...
Om jobb ändå ska läggas ner på att bredda skulle det vara kul att göra detta på 16" plåtisar istället för original 15". Och efter lite efterforskning visade det sig att Citroen C4 har 16" plåtfälgar som passar rätt på! För den insatta har dessa exakt samma mått som Aero 16"-fälgarna, dvs 16" (såklart), 6,5" breda och bultcirkeln och mitthålet är också samma. ET (fälgbanans läge i förhållande till anliggningsytan mot navet) skiljer endast en ynka millimeter mot Aerofälgarna, så dessa ska passa riktigt bra och sticka ut precis lagom ur hjulhusen.

En dag dök prillans nya sånna här fälgar upp på Blocket för 200:- / st, jag slog till direkt och for och hämtade dem i Stockholm.

Svart är lite fel tycker jag och planerar att lacka dem silver. Med kromade hjulbultar blir det nog finfint, sen får framtiden utvisa hur länge dessa kommer sitta på. Lättmetallfälgar är ju egentligen bättre, men nu är det mest stuket jag är ute efter!

Återkommer när de är lackade.

2006-05-21
Nej. Jag ska inte stycka lik i badrummet...

...det är ju fälgarna som ska lackas såklart!
Först mattade jag ner ytan med våtslippapper och gjorde sedan av med 4 burkar silvergrå fälgfärg:

På insidan är det bara ett lager färg och på utsidan är det två. Helst skulle jag vilja lacka dem en gång till eftersom ytan inte blev helt perfekt. Den är ganska sträv, det var svårt att få färgen att flyta ut ordentligt, men det är inte direkt optimalt att lacka fälgar i badrummet... Det var faktiskt riktigt skönt när jag ansåg mig klar med dem och kunde riva ner plasten! Så vi får se hur jag gör.

Nästa steg är att beställa däck! 205/50 R16 borde passa fint, med liten risk att det skrapar i hjulhuskanterna dock... Men det finns en lösning för det! =)

2006-08-22
Så här blev resultatet. Min garagegranne krängde på däcken som blev "Nankang" 205/50 R16. Billiga däck, men som hittils har fungerat mycket bra! Inte för att jag har nån erfarenhet av högprestandadäck, men dessa är klart de bästa jag har haft. Och räknar man även in priset så är jag supernöjd!