Senaste nytt

Senaste inlägg högst upp - tvärtom mot de andra sidorna

2007-05-03
Besiktad utan anmärkning!
På vägen till besiktningen höll det dock på att ta stopp. Plötsligt tappade motorn orken och stannade, orsaken var inte svår att upptäcka då jag stannade bilen och klev ur. Bensin! Stor pöl under bagaget och två rännilar ur de två dräneringshålen i bagaget. En skarvslang hade spruckit riktigt ordentligt vid bränslepumparna och jättepölen var ett faktum.
Lyckligtvis var jag ute i god tid och hade alla verktygen med, så att laga det på plats var inget problem. Jag ursäktade bara bensinlukten på besiktningen och gled igenom. Nu jäklar ska det trimmas igen.
Dagen efter premiärkördes det på Ring Knutstorp, något som dock inte riktigt gick min väg då jag missade förarmötet... Så 60 mil enkel resa utan bankörning blev det för min del. Jag och sällskap övergav då träffen och åkte och tog en tur i Lund + Malmö.

Tråkigt med original insprutning, i övrigt går bilen riktigt bra och det är nu endast småfix kvar innan jag är nöjd med resultatet. Bilen ska sen få vara i detta skick, inga utökade planer. Bättre att ha den körbar och skaffa ett riktigt långtidsprojekt med lite mer potential... =)

2006-08-22
Bilen är nu konverterad till E85 med hjälp av Megasquirt-insprutningen. Den går bättre än någonsin, trots att en hel del till finns att hämta genom att justera mappen ytterligare. Laddtrycket är på 1,1 bar nu, men ska upp till 1,3-1,4 så snart jag har bytt ett motstånd i APC styrenheten. Misstankar att bränslepumpen inte orkar hålla trycket finns och det blir inte bättre om jag ökar laddtrycket ytterligare. Lösningen vore dubbla bränslepumpar! Tufft och billigare än en ny stor pump. Annars händer inte så mycket, lätt service och tvätt innan bankörning på Mantorp park på lördag den 26:e. Ses där!

2006-06-20
Regbesiktningen den 7:e juni gick som en dans!
Anmärkning på feljusterad ljusbild höger fram. Det var det enda, vilket var en glad överraskning. Det verkar som juster-mekanismen har hängt upp sig, för det går att skruva, men inget händer. Detta genererade bara en anmärkning, jag hade räknat med i alla fall nånting som gav ombesiktning, men icke. Och det var ju bara trevligt. Så nu ligger sommaren öppen och vid för färd med trimmad T8 igen, härligt!