Trombon med SKA-känsla...

Inför spelningen på Peking Fanz fest, så kändes det som om det var på plats med lite mera SKA-feeling på trombonen! Svartvit-rutigt är ju både snyggt och ett genomgående tema på allt annat i vårt band. Typ. Om du inte sett bilder på oss i Bad Communication innan, så är här några smakprov! (blås in på www.badcommunication.com för hela hemsidan)

Japp japp! Till trombonen. Om man blandar i lite tvål i vattenfärg så fäster det fint på glas och andra glatta ytor, till exempel polerad mässing, och det går även att tvätta bort lätt med vatten = kul! Rutor innuti klockstycket borde bli tjusigt! Jag stack iväg och köpte vattenfärg i första bästa leksaksaffär och satte igång bara några timmar innan spelningen.

Här är då själva utrustningen. Det första jag gjorde var att lägga en linjal över klockan och drog sen hyffsat raka streck och fick ett rutmönster. Värt att tänka på är att man håller inte trombonen rakt, utan lite vinklad. Men drar man rutmönstret så att det lutar ungefär pi/4 radianer mot det plan som delar klockstycket och rörkröken mitt i tu, så blir det rakt när man håller den! Själv höll jag den istället framför spegeln och satte en tejpbit på högsta punkten.

Sen är det bara att måla på! Dit med den svarta färgen. Det var lite svårt att få det att täcka, inte för mycket vatten och inte för mycket tvål, ett drag på tvålen så räcker det rätt länge.

Och den vita. När allt var klart och hade torkat ordentligt, så målade jag ett lager vitt och ett lager svart till för att få det att täcka bra.

Sist men inte minst, på med draget med tillhörande glittrer som jag inte hunnit ta av sedan julkonsterten dagen innan. Fulländat!

Tufft blev det!